Podzimní dostaveníčko – DZR
Datum publikování: 15.11.2022
Podzimní dostaveníčko
V rámci měsíčních úsekových akcí bylo pro klienty služby DZR na úseku B1, B2 i B3 připraveno odpolední posezení s názvem Podzimní dostaveníčko. Během dopolední aktivizační skupinky v Ateliéru dobrých nápadů, byly na odpolední akce za účasti klientů upečeny jablečné štrůdly, na kterých si při odpoledních posezeních klienti úseků pochutnali.
Samozřejmě že k dobrému závinu patří také dobrá káva a nějaké to povídání. Nejprve si klienti zavzpomínali, jak se takové štrůdly pečou, jak se vlastně správně dělá domácí listové těsto a co vše, kromě jablíček můžeme do závinu přidat. Je zvláštní, že přestože se jedná stále o jeden a tentýž cukrářský výrobek, variant a příměsí do základní podoby této dobroty je mnoho. Někdo přidává do jablíček skořici, hrozinky, strouhanku, jiný zase strouhaný kokos či piškoty. Dokonce i zabalování jablíček do těsta můžeme provádět několika různými způsoby.
Klienti si vzájemně vyměnili své cukrářské poznatky, rady i nápady, k tomu přidali pár rodinných historek a příjemně jsme strávili část odpoledne společně.
Za ergotým Hana Dudová, DiS