Přeskočit na obsah
logo Ostrava

Houbové odpoledne

Datum publikování: 04.12.2024

Rok se s rokem sešel a máme tady opět podzim a houbovou sezónu. Jelikož je právě teď to správné období, kterému se říká „houbové žně“, rozhodly jsme se s našimi klientkami, že si uvaříme houbovou polévku a nasmažíme si houbové řízky z „praváků“.

Sešly jsme se v zahradním klubu ve 14,00 hod a začaly jsme s přípravou surovin. Každá ze zúčastněných klientek se snažila přiložit ruku k dílu a dožadovala se přidělení práce. Během chvilky nám zavoněla v místnosti houbová polévka.

Než se polévka uvařila, věnovaly se klientky krájení hlaviček praváků na plátky a následnému obalování v trojobale. Přitom se vzpomínalo na houbařské zážitky, pochoutky z hub a historky z mládí, porovnávaly jsme, jak kdo vaří houbovou polévku a hodnotily jsme pokrmy, které je možné z hub připravit.

Než se usmažily houbové řízečky, byla podávána polévka. Všichni si na ni velice pochutnali. V závěru byly klientkám servírovány řízečky, které pod rukama jen mizely.

Nezapomněly jsme ani na naše klientky, kterým dnes o půlnoci končila karanténa, a přestože se do zahradního klubu na houby těšily, nemohly se vaření zúčastnit. Polévku i řízečky jsme jim poslaly na pokoj, aby si také měly možnost pochutnat.

Hana Dudová, DiS